neděle 27. ledna 2013

Nový prezident ještě není ve funkci - a třetina národa jej již nenávidí aneb prezidentské volby 2013

Tak to máme za sebou, a řekla bych, že naše češství, jak se zdá, je nám zcela u  - slušně řečeno -  půlek.
Nejméně třetina národa již svého nového prezidenta ze srdce nenávidí a proklíná, a to prosím uvažte, že ještě není ani officiálně jmenován. Kocourkov díl první.

Zeman versus Nečas aneb má na to prezident právo? 
Pan Zeman se postaral o destabilizaci situace již výrokem: Řešením politické situace jsou předčastné volby.
Dle mého názoru si toto může možná tak myslet, ale rozhodně by neměl přilévat olej do ohně. Jak to je všichni víme, podle průzkumu agentury STEM věří poslanecké sněmovně 18% lidí,  Nečasově vládě asi 17%. Trochu lépe je na tom sám pan Nečas, asi protože není zaplet v žádné větší korupční kauze, vysloužil si celých 25% tedy čtvrtinu. I to je ovšem zoufale málo, vzhledem k tomu, že jde o člověka ovlivňující politickou situaci.
I když já již dávno zastávám názor, že pan Nečas je premiérem slabým, který nedokáže sebranku zkočírovat - jak jsme se mohli přesvědčit u Věci veřejných, prezident by rozhodně neměl hned v den svého zvolení říci byť zaobaleně: Já téhle vládě nevřím. 
Nemyslete si prosím, že jsem zastánce Nečasova kabinetu! Jediný člen, který mi nevadí je druhý prezidentský kandát. Mám pocit, že všechny reformy jsou šité horkou jehlou a to za účel vyždímat co nejvíce peněz z chudších lidí, aby je mohli přerozdělit na úplatky.  Jsem pro předčastné volby, ale nový pan prezident to rozhodně neměl říct jen několik hodin po svém zvolení. No, tak jak se zdá, silnou stránkou našeho prezidenta holt nebude vychytání příhodného momentu, vhodného na vyjádření názoru.
U prezidenta trochu problém.....(ale to jsme věděli už před volbou).

 Kampaň druhého kola
Dále musím říci, že již celá kampaň druhého kola byla mírně nekalá , alespoň ze strany úspěšného kandidáta. Začněme politckými debatami, ve které se zdál p. Zeman víc a víc arogantní (a co to ego teprve teď když zvítěžil - máme v úřádě dalšího samolibého narcistu), nemluvě o tonu jeho hlasu, postoji. Se základními znalostmi psychologie se staly debaty ještě zábavnější (nebo více k pláči) než se mohlo zdát.
Jako další trn v oku vidím plakát pana Zemana, kde bylo vytištěno, kteří neúspěšní kandidáti prvního kola jej podporují - pan Zeman okamžitě využil toho, že pan Franz řekl, že jej bude volit (nedal však žádné doporučení voličům, jak se mylně uvádí) - ale to že byl přirovnán k chřipce prasečí, to už důležité asi není.
To nic nemění, že jsem byla zklamána postojem Pana Franze, kterého jsem v prvním kole volila a to zcela vážně a nikoliv s recesistickým nasazením, měl říci, že nedává doporučení a basta.

Co bude se zahraniční politikou...... kristepane! 
Ještě díky bohu, že máme schopného ministra zahraničí -obávám se, že přístích pět let, budeme dělat čárky, kolkrát jsme byli v zahraničí znemožněni. Očekávám, že aféra kolem zcizení drahého pera v Chile, bude za chvíli pouze maličká kapička oproti lijáku, který nás patrně čeká - pospávající kníže, je stále více důstojný než prostohubý zeman.

A tak jediné z čeho můžeme mít radost, že bude o čem psát. Pan - teď už prezident - Zeman nám dá určitě mnoho inspirace pro sarkastické články.
Házejme slova místo rajčat !!!






Žádné komentáře:

Okomentovat